Anadolu Üniversitesinin temelini, 1958’de kurulan Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi oluşturur. 1982’de Anadolu Üniversitesine dönüşen kurumumuz, kısa zamanda yalnızca ülkemizin değil dünyanın en büyük üniversiteleri arasında da çağdaş, dinamik ve yenilikçi bir üniversite olarak yerini almıştır.
Bilim, kültür aynı zamanda da bir gençlik kenti olarak nitelenen Eskişehir’in merkezinde yer alan kampüs 3'ü açık ve uzaktan öğretim veren 12 Fakülte 1’i Devlet Konservatuvarı olmak üzere 3 Yüksekokul, 3 Meslek Yüksekokulu, 2 Enstitü (Lisanüstü Eğitim ve Engelliler Araştırma Enstitüsü) ve 25 Araştırma Merkezine ev sahipliği yapmaktadır.
Anadolu Üniversitesi, 1958 yılında Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi olarak kurulmuş ve 1982 yılında Anadolu Üniversitesi'ne dönüştü. Türkiye'nin en büyük üniversitelerinden biri olup, dinamik ve yenilikçi bir eğitim ortamı sunar.
Anadolu Üniversitesi, öğrenci ve akademik personelinin gelişimini ve eğitimini destekleyen bir ortam sunar.
Anadolu Üniversitesi İnternet Sitesi - Eskişehir
Bilim, kültür aynı zamanda da bir gençlik kenti olarak nitelenen Eskişehir’in merkezinde yer alan kampüs 3'ü açık ve uzaktan öğretim veren 12 Fakülte 1’i Devlet Konservatuvarı olmak üzere 3 Yüksekokul, 3 Meslek Yüksekokulu, 2 Enstitü (Lisanüstü Eğitim ve Engelliler Araştırma Enstitüsü) ve 25 Araştırma Merkezine ev sahipliği yapmaktadır.
Anadolu Üniversitesi, 1958 yılında Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi olarak kurulmuş ve 1982 yılında Anadolu Üniversitesi'ne dönüştü. Türkiye'nin en büyük üniversitelerinden biri olup, dinamik ve yenilikçi bir eğitim ortamı sunar.
Eğitim ve Araştırma
Anadolu Üniversitesi, temel bilim ve sanat disiplinlerinde ve uygulamalı bilimlerde eğitim vermektedir. Ayrıca, birçok lisans, lisansüstü ve doktora programı sunar1. Üniversite, geniş araştırma faaliyetleri ve projeleri ile bilinir.Açıköğretim Sistemi
Anadolu Üniversitesi'nin Açıköğretim Sistemi, 1 milyondan fazla aktif öğrencisi ve yaklaşık 3,5 milyon mezununa yükseköğrenim sağlamakta ve özel projeler yardımıyla Türkiye’nin eğitim sorunlarının aşılmasında vazgeçilmez bir rol üstlenmektedir.Kampüs ve Tesisler
Üniversitenin kampüsünde modern kütüphaneler, laboratuvarlar, spor salonları, kafe ve kafeteryalar, kongre merkezleri ve öğrenci kulüpleri gibi birçok tesis bulunmaktadır. Ayrıca, öğrenciler için konaklama imkanları da sağlanmaktadır.Uluslararası İşbirliği
Anadolu Üniversitesi, uluslararası işbirliği ve değişim programları ile öğrenci ve akademik personelinin kültürel ve akademik deneyimlerini genişletmesini hedefler. Erasmus+ ve Mevlana Değişim Programı gibi programlar aracılığıyla birçok ülkeye değişim imkanı sunar.Akademik Gösteriler ve Etkinlikler
Üniversite, düzenli olarak akademik konferanslar, seminareler, sempozyumlar ve kongreler düzenler. Bu etkinlikler, akademik dünyanın en önemli isimlerinin katılımıyla gerçekleştirilir ve bilimsel bilgi ve deneyimlerin paylaşılmasına olanak tanır.Anadolu Üniversitesi, öğrenci ve akademik personelinin gelişimini ve eğitimini destekleyen bir ortam sunar.
Anadolu Üniversitesi İnternet Sitesi - Eskişehir