Gaziantep Üniversitesi - GAÜN

SiteOwner

CMS Uzmanı
Yönetici
Web sitesi
www.websiteler.net.tr
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN), Türkiye'nin köklü devlet üniversitelerinden biridir. İşte bu üniversite hakkında bazı temel bilgiler:

🏛️ Genel Bilgiler​

• Kuruluş Yılı: 1973 yılında ODTÜ’ye bağlı Makine Mühendisliği Bölümü olarak eğitim hayatına başlamış, 1987’de bağımsız üniversite statüsüne kavuşmuştur.
  • Web Sitesi: gaziantep.edu.tr
  • Rektör: Prof. Dr. Sait Mesut Doğan
  • Öğrenci Sayısı: Yaklaşık 54.000’den fazla
  • Akademik Personel: 2.100+

🎓 Akademik Yapı​

• Fakülteler: 20 fakülte (Mühendislik, Tıp, Hukuk, Mimarlık, Eğitim, Fen-Edebiyat vb.)
  • Enstitüler: 5 enstitü (Fen, Sağlık, Sosyal, Eğitim Bilimleri, Göç)
  • Yüksekokullar: 2 yüksekokul + 11 meslek yüksekokulu

🌍 Eğitim Dili​

• Türkçe, İngilizce ve Arapça olmak üzere 3 dilde eğitim veren Türkiye’deki tek üniversite konumundadır.

🏫 Kampüs ve Olanaklar​

• Yerleşkeler: Gaziantep merkez kampüsünün yanı sıra Nizip, Oğuzeli, İslahiye, Nurdağı, Araban ve Suriye’deki Afrin, Azez, El-Bab gibi bölgelerde fakülteleri bulunmaktadır.
  • Yurtlar: KYK’ya bağlı birçok öğrenci yurdu kampüs içinde ve çevresinde yer alır.
  • Kütüphane ve Laboratuvarlar: Gelişmiş altyapıya sahip, araştırma ve geliştirme faaliyetlerini destekleyen olanaklar sunar.

🎉 Sosyal ve Kültürel Yaşam​

• Öğrenci toplulukları, spor tesisleri, kongre ve sanat merkezi ile zengin bir kampüs yaşamı vardır.
  • Bilimsel toplantılar, sergiler ve mezuniyet törenleri gibi etkinlikler sıkça düzenlenir.
Gaziantep Üniversitesi, hem akademik hem de sosyal açıdan güçlü bir eğitim ortamı sunuyor.

Tanıtım Videomuz

Geri