Gaziantep Üniversitesi (GAÜN), Türkiye'nin köklü devlet üniversitelerinden biridir. İşte bu üniversite hakkında bazı temel bilgiler:
www.gaziantep.edu.tr
Genel Bilgiler
- Kuruluş Yılı: 1973 yılında ODTÜ’ye bağlı Makine Mühendisliği Bölümü olarak eğitim hayatına başlamış, 1987’de bağımsız üniversite statüsüne kavuşmuştur.
- Web Sitesi: gaziantep.edu.tr
- Rektör: Prof. Dr. Sait Mesut Doğan
- Öğrenci Sayısı: Yaklaşık 54.000’den fazla
- Akademik Personel: 2.100+
Akademik Yapı
- Fakülteler: 20 fakülte (Mühendislik, Tıp, Hukuk, Mimarlık, Eğitim, Fen-Edebiyat vb.)
- Enstitüler: 5 enstitü (Fen, Sağlık, Sosyal, Eğitim Bilimleri, Göç)
- Yüksekokullar: 2 yüksekokul + 11 meslek yüksekokulu
Eğitim Dili
- Türkçe, İngilizce ve Arapça olmak üzere 3 dilde eğitim veren Türkiye’deki tek üniversite konumundadır.
Kampüs ve Olanaklar
- Yerleşkeler: Gaziantep merkez kampüsünün yanı sıra Nizip, Oğuzeli, İslahiye, Nurdağı, Araban ve Suriye’deki Afrin, Azez, El-Bab gibi bölgelerde fakülteleri bulunmaktadır.
- Yurtlar: KYK’ya bağlı birçok öğrenci yurdu kampüs içinde ve çevresinde yer alır.
- Kütüphane ve Laboratuvarlar: Gelişmiş altyapıya sahip, araştırma ve geliştirme faaliyetlerini destekleyen olanaklar sunar.
Sosyal ve Kültürel Yaşam
- Öğrenci toplulukları, spor tesisleri, kongre ve sanat merkezi ile zengin bir kampüs yaşamı vardır.
- Bilimsel toplantılar, sergiler ve mezuniyet törenleri gibi etkinlikler sıkça düzenlenir.
Gaziantep Üniversitesi