Kapadokya Üniversitesi, Türkiye'nin tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü Kapadokya bölgesinde, Nevşehir iline bağlı Ürgüp ilçesinde kurulmuş bir vakıf üniversitesidir. 2005 yılında kurulan üniversite, eğitim faaliyetlerine 2007-2008 akademik yılında başlamıştır. Kurucusu İlke Eğitim ve Sağlık Vakfı'dır.
Kapadokya Üniversitesi'nin merkez kampüsü Ürgüp'te yer almakla birlikte, Nevşehir, Mustafapaşa ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı yakınlarında da yerleşkeleri bulunmaktadır. Özellikle havacılık bölümleri için İstanbul’daki yerleşkede uygulamalı eğitim verilmektedir.
Üniversitede lisans, ön lisans ve yüksek lisans programları sunulmaktadır. Özellikle sağlık ve havacılık alanlarında uzmanlaşmış bir üniversite olarak tanınır. Başlıca akademik birimler şunlardır:
Kapadokya Üniversitesi, Türkiye’de sivil havacılık eğitimi denildiğinde akla gelen öncü kurumlardan biridir. Kabin Hizmetleri, Uçak Teknolojisi, Pilotaj ve Havacılık Yönetimi gibi bölümleri oldukça rağbet görmektedir.
Ayrıca Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu kapsamında Anestezi, İlk ve Acil Yardım, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri gibi sağlık alanında da güçlü programlar sunar.
Üniversite, Erasmus+ başta olmak üzere birçok uluslararası değişim programına katılmakta, öğrenci ve öğretim elemanlarına yurtdışı tecrübesi kazandırmaktadır.
Kapadokya Üniversitesi, yenilikçi eğitim anlayışıyla, etik değerlere sahip, mesleki donanımı yüksek bireyler yetiştirmeyi hedefler. Aynı zamanda bölgesel kalkınmaya katkı sunmayı ve Kapadokya'nın kültürel mirasını koruyarak bilimsel çalışmalar yapmayı misyon edinmiştir.
Yerleşkeler
Kapadokya Üniversitesi'nin merkez kampüsü Ürgüp'te yer almakla birlikte, Nevşehir, Mustafapaşa ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı yakınlarında da yerleşkeleri bulunmaktadır. Özellikle havacılık bölümleri için İstanbul’daki yerleşkede uygulamalı eğitim verilmektedir.
Akademik Birimler
Üniversitede lisans, ön lisans ve yüksek lisans programları sunulmaktadır. Özellikle sağlık ve havacılık alanlarında uzmanlaşmış bir üniversite olarak tanınır. Başlıca akademik birimler şunlardır:- Sivil Havacılık Yüksekokulu
- Sağlık Bilimleri Yüksekokulu
- İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi
- İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
- Meslek Yüksekokulları (Kapadokya MYO, Sabiha Gökçen MYO vb.)
Öne Çıkan Programlar
Kapadokya Üniversitesi, Türkiye’de sivil havacılık eğitimi denildiğinde akla gelen öncü kurumlardan biridir. Kabin Hizmetleri, Uçak Teknolojisi, Pilotaj ve Havacılık Yönetimi gibi bölümleri oldukça rağbet görmektedir.Ayrıca Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu kapsamında Anestezi, İlk ve Acil Yardım, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri gibi sağlık alanında da güçlü programlar sunar.