OMÜ - Ondokuz Mayıs Üniversitesi - Aday Araştırma Üniversitesi

admin

CMS Uzmanı
Yönetici
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), 1975 yılında Samsun'da kurulmuş köklü bir devlet üniversitesidir. Türkiye’nin Karadeniz Bölgesi’ndeki en önemli yükseköğretim kurumlarından biri olan OMÜ, eğitim, araştırma ve topluma hizmet alanlarında öncü bir rol üstlenmektedir.

Genel Bilgiler:

• Kuruluş Yılı: 1975
  • Kampüs: Kurupelit (Merkez) Kampüsü başta olmak üzere çeşitli ilçe kampüsleri
  • Öğrenci Sayısı: Yaklaşık 50.000
  • Akademik Personel: 2.500+
  • Fakülteler: 20+
  • Enstitüler: 5
  • Meslek Yüksekokulları: 13
  • Araştırma Merkezleri: 30+

Eğitim ve Akademik Birimler:

OMÜ, mühendislikten tıbba, sosyal bilimlerden tarıma kadar geniş bir akademik yelpazede eğitim sunmaktadır. Üniversitede yer alan bazı fakülteler şunlardır:
  • Tıp Fakültesi
  • Diş Hekimliği Fakültesi
  • Mühendislik Fakültesi
  • Hukuk Fakültesi
  • Eğitim Fakültesi
  • İlahiyat Fakültesi
  • Fen-Edebiyat Fakültesi
  • İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Kampüs ve Olanaklar:

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin ana yerleşkesi olan Kurupelit Kampüsü, Samsun'un batısında, Karadeniz manzaralı geniş bir alana sahiptir. Kampüste;
  • Kütüphane,
  • Modern laboratuvarlar,
  • Spor tesisleri,
  • Kongre ve Kültür Merkezi,
  • Araştırma hastanesi,
  • Yurtlar ve sosyal alanlar bulunmaktadır.

OMÜ, bilimsel araştırmaları teşvik eden birçok enstitü ve araştırma merkezine sahiptir. TÜBİTAK destekli projeler, uluslararası iş birlikleri ve AR-GE çalışmaları ile akademik alanda önemli ilerlemeler kaydetmektedir.

Üniversite, Erasmus+, Mevlana ve Farabi değişim programlarıyla öğrenci ve akademisyen hareketliliğini desteklemektedir. Ayrıca, çok sayıda yabancı öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Karadeniz Bölgesi’nin en büyük ve en prestijli üniversitelerinden biri olarak, kaliteli eğitim anlayışı, güçlü akademik kadrosu ve gelişmiş altyapısıyla öğrencilerine üst düzey bir öğrenim deneyimi sunmaktadır.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi - Aday Araştırma Üniversitesi

Aktif Ziyaretçiler

Geri