Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi

SiteOwner

CMS Uzmanı
Yönetici
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), Türkiye'nin doğusunda, Van ilinde yer alan köklü bir devlet üniversitesidir. 20 Temmuz 1982 tarihinde 41 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kurulmuş ve adını Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılından almıştır .

Genel Bilgiler​

• Kuruluş Tarihi: 20 Temmuz 1982
  • Rektör: Prof. Dr. Hamdullah Şevli
  • Yer: Van, Türkiye
  • Web Sitesi: www.yyu.edu.tr
  • Slogan: "Hedefimiz sürekli ama sürekli yenilenmektir."
  • Eğitim Dili: Türkçe ve İngilizce
  • Öğrenci Sayısı: Yaklaşık 25.000
  • Akademik Personel: 1.671
  • İdari Personel: 3.366

Akademik Yapı​

YYÜ, geniş bir akademik yelpazeye sahiptir:
  • Fakülteler: 20
  • Enstitüler: 5
  • Yüksekokullar: 2
  • Meslek Yüksekokulları: 11
  • Konservatuvar: 1
  • Araştırma Merkezleri: 49
  • Öğrenci Toplulukları: 75
Üniversite, Zeve Kampüsü başta olmak üzere Gevaş, Özalp ve Erciş ilçelerinde eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Kampüs, Van Gölü kıyısında, şehir merkezine yaklaşık 15 km mesafede konumlanmıştır.

Tarihçe​

Van'da üniversite kurma çalışmaları, Cumhuriyet'in ilk yıllarına kadar uzanır. Mustafa Kemal Atatürk'ün 1927'deki girişimleriyle başlayan bu süreç, 1982'de YYÜ'nün kurulmasıyla sonuçlanmıştır.

Eğitim ve Araştırma​

YYÜ, çeşitli lisans ve lisansüstü programlar sunmaktadır. Bunlar arasında Antropoloji, Arkeoloji, Bilgisayar Mühendisliği, Diş Hekimliği, Ebelik gibi bölümler bulunmaktadır.

Uluslararası İlişkiler​

Üniversite, Avrupa Üniversiteler Birliği (EUA) üyesidir ve uluslararası iş birliklerine önem vermektedir .

Kurban Bayramımızı En İçten Sevgilerimizle Kutlar, Sağlıklı ve Mutlu Bayramlar Geçirmeniz Dileğimizle.

Aktif Ziyaretçiler

Çevrim içi kullanıcılar
1
Çevrim içi ziyaretçiler
267
Toplam ziyaretçi
268
Arama Motoru Botlar
21
Geri