Prof. Dr. Gökhan Moray -Genel cerrahi uzmanı

1965 yılında Bilecik’te doğdum. İlk eğitimi Bilecik Malhatun İlkokulunda tamamladım. Ankara Atatürk Anadolu Lisesi 1983 mezunuyum. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesini 1989 yılında bitirdim.

Genel Cerrahi Asistanlığımı aynı kurumun Genel Cerrahi Anabilim Dalında 1989 Ekim-1995 Mart tarihleri arasında yaptım.

Takip eden yirmi yedi yılı aşkın süre Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesinde görev yaptım. 1997 yılında Yardımcı Doçent kadrosuna atandım. 1998 sonunda Kütahya Hava Er Eğitim Tugayında zorunlu askerlik görevime başladım ve 2000 yılı başında terhis oldum.

2000 yılında Doçent unvanı aldım, 2007 yılında Profesör kadrosuna atandım. 2008 yılında Başkent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sağlık Kurumları İşletmeciliği bölümünde tezli Yüksek Lisans yaptım.

2008-2011 yılları arasında Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Fakülte Kurulu ve Yönetim Kurulunda Profesör temsilcisi oldum. 2011 yılından itibaren ayrıldığım tarih olan Kasım 2022’ye kadar Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanlığı ile Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Ankara Hastanesi Karaciğer ve Böbrek Nakli Sorumluluğu görevlerini sürdürdüm.

2017 yılında kurulan Transplantasyon Bilim Dalı öğretim üyeliği yaptım. Başkent Üniversitesinde Genel Cerrahi anabilim dalında uzmanlığını alan ve eğitime devam eden kırk beş genel cerrahi asistanı ile bin beş yüzün üzerindeki öğrencinin eğitimlerinde görev aldım.

359 uluslararası, 70 ulusal yayınım, altı kitap bölümüm var. Yüzün üzerinde kongreye katıldım, yüzlerce sözlü ve poster bildiri sundum, oturum başkanlığı yaptım, davetli konuşmacı oldum. Onlarca kongrede düzenleme kurulu ve bilimsel kurulunda görev aldım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Dokuz ulusal sekiz uluslararası meslek derneğinin üyesiyim. Deneysel ve Klinik Araştırmalar Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, Türkiye Organ Nakli Derneği Sekreterliği, Türkiye Yanık ve Yangın Afetleri Derneği Saymanlığı, Ankara Cerrahi Derneği Sekreterliği ve Başkanlığı, International College of Surgeons Türkiye Sekreterliği, Turkic World Transplantation Society Yönetim Kurulu Üyeliği, Amerikan Cerrahlar Koleji Üyeleri Derneği Sekreterliği, American Coilege of Surgeons Türkiye Guvernorluğu, Middle East Society for Organ Transplantation Türkiye Temsilciliği yaptım.

Dialysis, Transplantation and Burns- Baskent University Journal of Medical Sciences (ISSN= 1300-2023),Experimental and Clinical Transplantation (ISSN= 1304-0855),Turkish Journal of Gastroenterology (ISSN= 1300-4948),Türkiye Klinikleri Medical Journal (ISSN= 1300-0292) dergilerinde hakemlik yaptım.

Başkent Üniversitesinde yirmi yedi yılı aşan çalışma süremde genel cerrahinin tüm alanlarında ameliyat yaptım. Yirmi yıla aşkın süre genel cerrahi kliniğinin konsültanı olarak çalıştığım için genel cerrahinin her alanında yeterli tecrübeye sahip oldum. Karaciğer ve böbrek nakli, hepatopankreatobilier, meme, endokrin, fıtık, üst gastrointestinal, kolorektal ve perianal cerrahi ile minimal invazif paratiroid cerrahisi, laparoskopik safra kesesi, reflü ve hiatus hernisi, kolorektal, adrenal, böbrek ve fıtık cerrahisi ilgi alanımda olan ameliyat çeşitleridir.

Prof. Dr. Gökhan Moray -
Genel cerrahi uzmanı

Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri