İnönü Üniversitesi - Malatya

SiteOwner

CMS Uzmanı
Yönetici
İnönü Üniversitesi, 3 Nisan 1975 tarihinde Malatya'da kurulan bir devlet üniversitesidir. İlk olarak Temel Bilimler Fakültesi ve Eğitim Fakültesi olarak kurulan üniversite, 28 Şubat 1977 tarihinde Temel Bilimler Fakültesi'nin Fizik, Kimya ve Matematik bölümlerine öğrenci alarak fiilen eğitim ve öğretime başlamıştır.

Üniversite, 14 fakülte, 1 devlet konservatuvarı, 2 yüksekokul, 4 meslek yüksekokulu, 6 enstitü, 1 teknokent ve 31 araştırma ve uygulama merkezi ile yaklaşık 41.000 öğrenciye eğitim vermektedir. Ayrıca, Turgut Özal Tıp Merkezi de üniversitenin bünyesinde yer almaktadır.

İnönü Üniversitesi, Malatya şehir merkezine 10 km mesafede bulunan 7.000 dekarlık merkez kampüsünün yanı sıra şehir merkezinde yer alan Malatya Meslek Yüksekokulu ve Malatya 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Malatya OSB Meslek Yüksekokulu kampüsleriyle eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir. Üniversite, kampüsleriyle Türkiye'nin en güzel 10 kampüsü arasında gösterilmektedir.

Ayrıca, İnönü Üniversitesi 2020 Yılı Yeşil Kampüs (UI Green Metric) sıralamasında dünyada 340. sırada, Türkiye'de ise 18. sırada yer almıştır.
Üniversite, öğrencilere çeşitli sosyal ve kültürel olanaklar sunmakta olup, engelli öğrencilere yönelik eğitim ve uygulama merkezleriyle de dikkat çekmektedir.

İnönü Üniversitesi - Malatya

Kaliteli backlinkler, başka bir web sitesinden sizin web sitenize yönlendiren bağlantılardır. Bu tür bağlantılar, arama motorları tarafından güvenilir ve değerli olarak kabul edilen sitelerden geldiğinde, sitenizin otoritesini artırır ve arama motoru sıralamalarınızı yükseltir.

Aktif Ziyaretçiler

Şu anda çevrim içi üye yok.

Forum İstatistikleri

Konular
905
Kullanıcılar
24
Son üye
Toptanjo
Geri